meet Ilse

meet ilse

Meet Ilse de Leeuw-Langius, eigenaar van Simha Yoga Studio. Sinds een aantal jaar pas ik Yoga toe in mijn leven. Met mijn dansachtergrond en een oude blessure zocht ik een nieuwe manier om te bewegen op muziek en meer rust te ervaren in het leven. En toen kwam Yoga op mijn pad! Creatieve lessen en verrassende muziek kun je daarom verwachten.

Begin 2022 de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en mijn leven als Yogadocent voort te zetten! Ik heb mijn opleiding, 300 uur Jivamukti Teacher Training, gehaald in Italië. En nu heb ik de kans om samen met mijn man Jelte en mijn schoonouders Inno en Marjan samen te werken binnenin de sportschool. 

Door de uitgebreide opleiding die ik heb gevolgd kan ik verschillende stijlen yoga geven. Zo zie je op het rooster Vinyasa en Power Vinyasa terug, echter ook de rustige lessen zoals Yin, meditatie en natuurlijk de basis Vinyasa.

Na het volgen van de 100 uurs kinderyoga opleiding, relaxed lesgeven en kidsyoga business van de Kinderyoga Academie geef ik kinderyoga les op verschillende basisscholen in Leeuwarden. Er zullen ook bij Simha Yoga Studio af en toe kinderyoga lessen aangeboden worden, dit zal dan ouder-kind yoga zijn. Hou social media in de gaten voor updates over wanneer workshops ouder-kind yoga plaatsvinden.

over simha

Nog een leuk weetje over Simha? Simha beteken Leeuw in het Sanskriet, een taal die veel te horen is tijdens de yoga lessen! Zo komt de familienaam niet alleen terug in de naam van de sportschool van mijn schoonouders en man, maar ook terug in de naam van de yoga studio.

Docenten SImha yoga studio

Naast Ilse geven er nog drie andere docenten les bij Simha Yoga Studio. Kijk hieronder voor een korte biografie van de docenten en wat voor soort lessen je van ze kan verwachten.

Céline

 

Céline is vanaf augustus 2023 docent bij Simha Yoga Studio. Haar lessen staan bekend om actief en uitdagend. Met gebruik van veel vinyasa in haar lessen flow je van de ene naar de andere houding met uiteindelijk een peak pose waar je naartoe werkt. Céline maakt gebruik van muziek in haar lessen die de houdingen en flow versterken. Je zult haar vooral voor de les zien staan tijdens de power vinyasa lessen en de hot lessen 35 graden.

Céline heeft de 200 uurs Vinyasa training gevolgd bij The Sacred Fig in Portugal. Voorjaar 2024 zal Céline nog een 300 uurs opleiding volgen in Portugal voor nog meer verdieping in haar practice en het lesgeven. 

Ook heeft Céline een 50 uurs zwangerschapsyoga teacher training gevolgd. Bij genoeg animo zal er in januari 2024 een cursus plaatsvinden. 

docent céline
docent hanneke

Hanneke

Hanneke is een zeer ervaren docent met heel wat teacher trainings op zak. Hanneke haar lessen staan bekend om uitdagend en verrassend. Hanneke geeft de hot lessen 35 graden op de maandag als ze niet op reis is om nog meer kennis op te doen. Elke keer als ze op reis is zorgt ze namelijk dat ze ergens een les volgt om weer nieuwe dingen te leren om die vervolgens weer aan ons door te geven. 


Hanneke heeft de volgende teacher trainingen gedaan:

David Swenson Ashtanga yoga teacher training

Advanced Ashtanga teacher training met Manju Jois

Workshops van Shiva Rea

Advanced Shiva Rea teacher training met Christine May

Weekend workshop Jivamukti School Londen met Catt

YA teacher training 200 uur met Neva Ingalls en 100 uur met Neva en Rob van Inner Domain

Inge

 

Inge haar lessen staan in het teken van rust en bij jezelf naar binnen keren. Haar fijne stem zorgt dat je alleen al kalm wordt als ze wat verteld en dat in combinatie wat yin houdingen zorgt voor rust in het hoofd en lichaam. Inge geeft ook vinyasa lessen voor all levels. Iedereen is welkom, ervaren yogi’s en yogi’s die voor het eerst in hun leven op de mat stappen. Alle basishoudingen van vinyasa komen voorbij waarbij er ook aandacht geschonken wordt aan de ademhaling.

Inge heeft haar 200 uurs Vinyasa en Ashtanga opleiding gehaald in Portugal bij Bend it like Buddha. Tijdens deze opleiding kwam niet alleen vinyasa en ashtanga naar voren, maar ook sound healing, chakra lessen en yin kwamen aan bod. Een verscheidenheid aan kennis die Inge heeft opgedaan tijdens haar tijd in Portugal.

Ook gaat Inge nog een kinderyoga opleiding volgen aankomend jaar.

docent inge
Peter Bikram yoga

PETER

Peter is in 2008 met Bikram (26-2 serie) yoga in aanraking gekomen. Dat is hem goed bevallen en daarom heeft hij in 2010 in de VS de officiële Bikram Teachertraining doorlopen. Daarna is hij bij Bikram Yoga Amsterdam gaan werken en is daar gecoacht door Therese Aartsen, Mary Jarvis, en Greg Villani. 

In 2014 heeft Peter zakelijk advies van Hanneke Schaafsma Bikram Yoga Düsseldorf opgericht. 

Na een Bikram Yoga Special bij Simha Yoga in Oktober, krijgt dit een regelmatig vervolg op de zaterdagochtend. Peter verheugt zich er op deze krachtige yoga bij jullie yogi’s te coachen en hoop jullie vaak in de les te zien

Get in Touch

voor vragen en meer informatie zie de pagina contact en mail gerust voor vragen