meet Ilse

meet ilse

Meet Ilse de Leeuw-Langius, eigenaar van Simha Yoga Studio. Sinds een aantal jaar pas ik Yoga toe in mijn leven. Met mijn dansachtergrond en een oude blessure zocht ik een nieuwe manier om te bewegen op muziek en meer rust te ervaren in het leven. En toen kwam Yoga op mijn pad! Creatieve lessen en verrassende muziek kun je daarom verwachten.

Begin 2022 de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en mijn leven als Yogadocent voort te zetten! Ik heb mijn opleiding, 300 uur Jivamukti Teacher Training, gehaald in Italië. En nu heb ik de kans om samen met mijn man Jelte en mijn schoonouders Inno en Marjan samen te werken binnenin de sportschool. 

Door de uitgebreide opleiding die ik heb gevolgd kan ik verschillende stijlen yoga geven. Zo zie je op het rooster Vinyasa en Power Vinyasa terug, echter ook de rustige lessen zoals Yin, meditatie en natuurlijk de basis Vinyasa.

Na het volgen van de 100 uurs kinderyoga opleiding, relaxed lesgeven en kidsyoga business van de Kinderyoga Academie geef ik kinderyoga les op verschillende basisscholen in Leeuwarden.

over simha

Nog een leuk weetje over Simha? Simha beteken Leeuw in het Sanskriet, een taal die veel te horen is tijdens de yoga lessen! Zo komt de familienaam niet alleen terug in de naam van de sportschool van mijn schoonouders en man, maar ook terug in de naam van de yoga studio.

Docenten SImha yoga studio

Naast Ilse geven er nog vier andere docenten les bij Simha Yoga Studio. Kijk hieronder voor een korte biografie van de docenten en wat voor soort lessen je van ze kan verwachten.

Céline

 

Céline is vanaf augustus 2023 docent bij Simha Yoga Studio. Haar lessen staan bekend om actief en uitdagend. Met gebruik van veel vinyasa in haar lessen flow je van de ene naar de andere houding met uiteindelijk een peak pose waar je naartoe werkt. Céline maakt gebruik van muziek in haar lessen die de houdingen en flow versterken. Je zult haar vooral voor de les zien staan tijdens de power vinyasa lessen en de hot lessen 35 graden.

Céline heeft de 200 uurs Vinyasa training gevolgd bij The Sacred Fig in Portugal. In het voorjaar 2024 heeft Céline nog een 300 uurs opleiding volgen in Portugal voor nog meer verdieping in haar practice en het lesgeven. 

Ook is Céline geschoold in het geven van zwangerschapsyoga.

docent céline
docent hanneke

Hanneke

Hanneke is een zeer ervaren docent met heel wat teacher trainings op zak. Hanneke haar lessen staan bekend om uitdagend en verrassend. Hanneke geeft de hot lessen 35 graden op de maandag als ze niet op reis is om nog meer kennis op te doen. Elke keer als ze op reis is zorgt ze namelijk dat ze ergens een les volgt om weer nieuwe dingen te leren om die vervolgens weer aan ons door te geven. 


Hanneke heeft de volgende teacher trainingen gedaan:

David Swenson Ashtanga yoga teacher training

Advanced Ashtanga teacher training met Manju Jois

Workshops van Shiva Rea

Advanced Shiva Rea teacher training met Christine May

Weekend workshop Jivamukti School Londen met Catt

YA teacher training 200 uur met Neva Ingalls en 100 uur met Neva en Rob van Inner Domain

diewertje

 

Sinds het begin van Simha Yoga Studio staat Diewertje al op de mat in de studio, in het begin nog alleen yogi en sinds 2023 ook als docent. Diewertje heeft haar opleiding  in 2023 in Spanje gehaald. Een 200 uurs Ashtanga Vinyasa teacher training van Wild Warrior Yoga. Daarnaast heeft ze in 2024 de 50 uurs Yin Yoga Teacher Training  gevolgd van Wild Warrior Yoga.

Door haar uitgebreide opleidingen geeft Diewertje verschillende lessen. Van intensievere Vinyasa lessen met aandacht voor de alignment tot de heerlijk ontspannen Yin + Restorative lessen op de zondagochtend. 

docent yoga
Peter Bikram yoga

PETER

Peter is in 2008 met Bikram (26-2 serie) yoga in aanraking gekomen. Dat is hem goed bevallen en daarom heeft hij in 2010 in de VS de officiële Bikram Teachertraining doorlopen. Daarna is hij bij Bikram Yoga Amsterdam gaan werken en is daar gecoacht door Therese Aartsen, Mary Jarvis, en Greg Villani. 

In 2014 heeft Peter zakelijk advies van Hanneke Schaafsma Bikram Yoga Düsseldorf opgericht. 

Na een Bikram Yoga Special bij Simha Yoga in Oktober, krijgt dit een regelmatig vervolg op de zaterdagochtend. Peter verheugt zich er op deze krachtige yoga bij jullie yogi’s te coachen en hoop jullie vaak in de les te zien

 

Get in Touch

voor vragen en meer informatie zie de pagina contact en mail gerust voor vragen