kom tot rust in onze studio

Bij Simha Yoga Studio  worden er verschillende vormen van yoga aangeboden.

Yin, in deze les zal er voornamelijk aandacht geschonken worden aan het bindweefsel in je lichaam. In elke houding blijf je ongeveer 3 tot 5 minuten. Een rustige yoga les, met veel ontspanningsmomenten.

Vinyasa is een manier van yoga waarbij de ademhaling centraal staat. Met elke in- en uitademing flow je in de les van houding naar houding waardoor een dynamische les ontstaat. Een les voor all levels.

Yin Yang een les wanneer je “the best of both worlds” wil ervaren. Tijdens deze les komen zowel de aspecten van een vinyasa als van een yin les naar voren. Hierdoor train je niet alleen je spieren, maar ontspan je de bindweefsels in het lichaam ook. Tot slot natuurlijk een heerlijk lange eindontspanning.

Power Vinyasa, net als bij Vinyasa flow je van houding naar houding. Daarnaast ligt het tempo hoger en zijn de houdingen uitdagender. Voor sommige power vinyasa lessen op het rooster is het fijn om een beetje yoga ervaring te hebben, dit staat dan in Momoyoga beschreven bij de les.

Hot Yoga is hetzelfde als power vinyasa echter is de zaal verwarmd met infraroodpanelen tot ongeveer 35 graden. De gevoelstemperatuur ligt echter nog hoger, rond de 45 graden. Hierdoor ga je extra zweten en activeer je je bloedvaten en longen nog meer. Extra uitdagend en extra fijn voor je lichaam en geest.

Bikram Yoga of tegenwoordig ook wel genoemd de 26 en 2 serie yoga. Je doet 26 originele Hatha Yoga houdingen en 2 ademhalingsoefeningen. Dit alles in een yoga les van anderhalf uur en in een warme ruimte van 35 graden. Bikram yoga is uitdagend en extra fijn om je hoofd leeg te maken en je lichaam in beweging te krijgen.

Meditatie een les helemaal gericht op het leren van mediteren. Een manier om je gedachten rustig te krijgen en je ademhaling onder controle. Deze les zal ook gecombineerd worden samen met yin.

Basis Vinyasa is een les waarbij de belangrijkste basis asanas (houdingen) van yoga aangeleerd worden. Een fijne les voor beginners om bekend te worden met yoga, maar ook voor gevorderde yogi’s die hun asana practice willen verbeteren.

Yogilates Flow is een les waarbij er een combinatie is van vinyasa en pilates. Een full body en mind workout, waarbij gebruik gemaakt zal worden van weerstandsbanden, verzwaarde fitnessballen en natuurlijk komen de zonnegroeten ook voorbij.

Kinderyoga, de naam geeft het al aan yoga voor kinderen. Simha Yoga Studio komt langs bij verschillende basisscholen in Leeuwarden voor kinderyoga. Hierbij is de leeftijdscategorie van groep 1 tot en met groep 8. Wil jij dat er ook bij je kind kinderyoga op school wordt gegeven? Vraag naar de mogelijkheden!

 

Extra info

Klik hier voor het actuele rooster.

Wil je graag een privéles, groepsles met familie, yoga als bedrijfsuitje of wil je dat er (kinder)yoga gegeven wordt op locatie? Stuur dan een mail naar yogastudiosimha@gmail.com

Simha Yoga Studio is in de kerstvakantie twee weken gesloten. De studio kan er voor kiezen om tijdens andere schoolvakanties en feestdagen het rooster aan te passen, kijk voor het actuele rooster op Momoyoga of op instagram @simhayogastudio 

yin yang yoga

Enthousiast geworden?

Boek nu je eerste les in via Momoyoga!

Get in Touch

voor vragen en meer informatie zie de pagina contact en mail gerust voor vragen